Workshops

Let op je kan je weer inschrijven voor  een nieuwe XS Academie
Voorjaars-academie (gaat door bij voldoende inschrijvingen)
1- zaterdag   16 februari  15.00u tot 17u
2- zaterdag  16 maart      15.00 u tot 17u
3-zaterdag   20 april         1500u. tot 17u

Nieuwe workshop De Junior XS Academie

UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE

Schrijf je nu in voor de XS junior academie: data zijn bekend

De XS academie behelst een serie van 3 kunstlessen.Tijdens deze  lessen maak je kennis met kunstmet de grote K in he tmuseum de Fundatie en werk je met beeldend kunstenaar Marit Otto aan jouw kunstwerk of kunstwerken.

We hebben begrepen uit onze eerste oproep dat een start datum en vervolg data toch als voorwaarde gezien worden om op te geven voor de academie. Dus bij deze, zij het onder voor behoud, de data van een potentiele najaar academie en alternatieve data van een potentiele voorjaars academie. Komt de najaar academie niet vol, schuift het automatisch door naar het voorjaar. Inschrijven graag met beide opties in gedachten. Data zie flyer en hieronder, overige info zie: https://go-kids.nl/zwolle/clubs/xs-kunstacademie-junior. Geef je op bij maoatelier007@gmail.com”

Deze academie is tot stand gekomen in samenwerking met Museum de Fundatie en Go-Kids regio Zwolle De XS academie junior is de academie voor de allerjongste kunstenaars in de leeftijd van 8 tot 12 jaar

Najaars- academie (onder voorbehoud)
1-  Zaterdag  03 november 15.00u tot 17u
2- zaterdag   15 december  15.00u tot 17u
3- zaterdag  12 januari           15.00 u tot 17u
of
Voorjaars-academie (onder voorbehoud)
1-  Zaterdag 12 januari      15.00u tot 17u
2- zaterdag   16 februari  15.00u tot 17u
3- zaterdag  16 maart       15.00 u tot 17u

 

MEER INFO:

In samenwerking met Museum de Fundatie, Go-Kids regio Zwolle en Atelier 007 is er een nieuwe kinderactiviteit ontwikkeld, de XS kunstacademie Junior. Dé academie voor de allerjongste kunstenaars in de leeftijd van 8 tot 12 jaar.

De XS academie behelst een serie van 3 kunstlessen.Tijdens deze  lessen maak je kennis met kunstmet de grote Kin hetmuseum de Fundatieen werk je met beeldend kunstenaar Marit Ottoaan jouw kunstwerk of kunstwerken.

Je leertover stromingen en stijlen, wat inspiratie is en hoe je je idee omzet in beeld. En uiteindelijk ga je naar huis met een aantal  schetsen, tekeningen en een kunstwerk.

Beeldend kunstenaar Marit Otto is van mening dat kunstonderwijs een hele belangrijke schakel is in de ‘creatieve’ en cognitieve ontwikkeling van een kind.  “Kinderen zijn van nature kunstenaars maar dat wordt ze als ze ouder worden op allerlei manieren afgeleerd. Het heeft geen basis plaats in het onderwijs. De maatschappij is, ondanks dat het heel visueel is ingericht, vooral gericht op presteren. Terwijl een creatieve en lenige geest wel een voorwaarde is om je handhaven. Daarnaast is het gewoon ontzettend leuk en bevredigend om iets te creëren,” aldus Marit Otto.

Ben jij dat aanstormend talent? Ben jij dat meisje of die jongen van wie het hoofd nooit stil staat, altijd vol ideeën? Ben jij altijd aan het  dagdromen en aan het tekenen? Zou je meer willen weten over kunst?

Kom naar onze XS. Kunstacademie Junior. Je kunt er niet jong genoeg mee beginnen!! Meld je nu aan op https://go-kids.nl/zwolle/clubs/xs-kunstacademie-junior

Najaar academie       periode vanaf september tot december

Voorjaar academie   periode vanaf februari tot juni

Kosten per kind       €49,95 (incl. materiaal)

De  korte XS academie cursus start bij genoeg inschrijvingen (min. 7, max. 10 personen) Na inschrijving ontvang je automatisch een bericht wanneer de cursus start, waar je moet zijn en wat je mee moet nemen.

Meer informatie? Marit Otto 06- 20661723  Of Riëtte Mulder 06-11886356

Pilot workshop Dromers & Dwalers heeft inmiddels plaats gevonden op 16 mei 2016. Deze workshop is tot stand gekomen in samenwerking met GO- Kids en museum de Fundatie. Het is de bedoeling meerdere thematische workshops aan te bieden op Go- Kids. Deze workshop wordt eerst geëvalueerd en zal dan met een nieuw thema en in een nieuw jasje weer aangeboden worden op de site van Go- Kids.

Hieronder een sfeer impressie

Meer info over de workshop: Let op deze workshop is niet meer te boeken.

“DWAAL MEE DOOR DE DROMEN EN VISIOENEN VAN DE BEROEMDE SCHILDER NEO RAUCH, DIE NU IN DE FUNDATIE TE ZIEN IS. ONTDEK ZIJN VELE GESCHIEDENISSEN EN MAAK KENNIS MET NEO EN ZIJN BIJZONDERE ‘REISGENOTEN.’

Kunstenaar Neo Rauch schildert een kleurrijke wereld vol verrassende types , vreemde wezens en vol van fantastische verhalen. Waar die verhalen precies over gaan is zijn geheim. Het geheim van de kunstenaar. Hij wil jou betoveren en verleiden je eigen reis te maken. Vind jij kunst mooi? Kom dan deze ontdekkingsreis maken samen met andere kinderen in de workshop ‘Dromers en Dwalers‘!

Deze workshop bestaat uit een rondleiding van 30 minuten door de expositie Dromos van Neo Rauch in Museum de Fundatie. Hier ga je inspiratie op doen of de kunst vast een beetje af kijken voor jouw eigen gedroomde kunstwerk. Dit kunstwerk ga je maken in een echt atelier vlakbij het museum.

Schrijf je nu in en bewaar al jouw mooiste dromen in een doosje, of in een enveloppe en neem het mee naar de workshop!

Leeftijd: : 9 > 12 jr.

Waar: Start museum de Fundatie – Je wordt opgehaald op de 3e etage

Wanneer : 2 mei en 3 mei 2018

Hoe laat : 13.30 tot 15.30

Door wie : Marit Otto| atelier Koestraat 10, Zwolle

Max inschrijvingen :10 per datum

Kosten per kind: €20,- inclusief museum bezoek, limonade en wat lekkers.

i.s.m. :https://gokids.nl/zwolle/agenda/schilderworkshop-n-a-v-neo-rauch-in-museum-de-fundatie-

& Museum de Fundatie

Het merk Ik
Ik Facebook dus Ik ben

Deze workshop wordt aangeboden bij: workshop het Merk Ik De Stadkamer Zwolle

Je kent het wel de grote gouden  ‘M arcade’ langs de weg, de ‘Swoosh’ op de zijkant van een sportschoen, het ‘Appeltje’ op je telefoon. Jij maakt onderdeel uit van een wereld die communiceert met beelden. Beeldcultuur wordt dat ook wel genoemd. Merken proberen zo je aandacht te trekken. Daarbij proberen ze een beeldtaal te spreken die jij verstaat, of jou aantrekt. Jijzelf bent geen merk maar zonder dat je het weet gedragen wij ons allemaal wel zo. We hebben een etalage in Facebook en we posten selfies op instagram die vertellen hoe leuk of mooi we zijn.  Eigenlijk zijn jongeren constant bezig met zelfbranding, het merk IK.  We gaan in de workshop aan de slag met dit thema. Jij gaat jouw eigen beeldmerk maken, een logo dat vertelt wie jij bent en waar je voor staat

Workshop

workshop Dramatisch Model tekenen 2018(Kunstkick Hardenberg)

Deze workshop wordt aangeboden op : Dramatisch modeltekenen De Stadkamer Zwolle

In deze workshop leer je kijken. Het modeltekenen is een oude techniek voor kunstenaars om de oog – hand coördinatie goed te trainen. We beginnen met speed tekenen en eindigen met een modelschets van ± 25 minuten. Hoe Dramatisch de tekening wordt hangt voor een groot deel af van de opdracht die het model krijgt.7
Wat deze workshop bijzonder maakt is dat het leerlingen op een speelse en laagdrempelige manier laat kennismaken met een tekenmethode die door [professionele kunstenaars vaak beoefend wordt. Het modeltekenen is een manier om de teken skills goed onder de knie te kunnen krijgen, echt een training. Net als bij sporters is het resultaat steeds beter naarmate je meer geoefend bent. Vaak ervaren leerlingen dit na een sessie al. Het kan een leuke aanzet zijn tot meer zelfvertrouwen in de eigen tekenvaardigheden.
toonbeeld
De leerlingen/ studenten worden blootgesteld aan voor hen onbekende muziekstijlen en klanken.
Van Jazz tot klassiek, de muziek wordt met de ogen dicht en diepe concentratie beluisterd voor een minuut lang. Als het goed is komen er beelden en associaties voorbij. Soms directe associaties zoals ik hoor trommels ik denk aan indianen, maar vaak ook diepere asociaties. Het is hoe de hersenen werken. . Omdat muziek direct aan emotie appelleert nog voordat de hersenen er over na kunnen denken is het de perfecte tool om inspiratie aan te wakkeren en originaliteit te waarborgen.
Overige workshops: In opdracht van Nurcan Chaglar, Travers, Dieze west, Zwolle. Met de bedoeling met name vrouwlijke nieuwkomers uit een isolement te halen en met elkaar in contact te brengen. Jonge moeders en vaders uit sociaal zwakker millieu op speelse manier leren creatief met opvoedkundige vraagstukken om te gaan.
Creaitief denken
Portret boetseren: Als naschoolse activiteit aangeboden. Leerlingen uit groep 7 en 8 van de Octopus, Zwolle maken eigen portret van klei.
Boetseren op de Octopus
workshop Dont be fuzzy tijdens symposium Rabobank Oog in oog in opdracht van KIZ
raboworkshop

 

Toegepast

Autonoom