Workshops

Het merk Ik
Ik Facebook dus Ik ben

Deze workshop wordt aangeboden bij: workshop het Merk Ik De Stadkamer Zwolle

Je kent het wel de grote gouden  ‘M arcade’ langs de weg, de ‘Swoosh’ op de zijkant van een sportschoen, het ‘Appeltje’ op je telefoon. Jij maakt onderdeel uit van een wereld die communiceert met beelden. Beeldcultuur wordt dat ook wel genoemd. Merken proberen zo je aandacht te trekken. Daarbij proberen ze een beeldtaal te spreken die jij verstaat, of jou aantrekt. Jijzelf bent geen merk maar zonder dat je het weet gedragen wij ons allemaal wel zo. We hebben een etalage in Facebook en we posten selfies op instagram die vertellen hoe leuk of mooi we zijn.  Eigenlijk zijn jongeren constant bezig met zelfbranding, het merk IK.  We gaan in de workshop aan de slag met dit thema. Jij gaat jouw eigen beeldmerk maken, een logo dat vertelt wie jij bent en waar je voor staat

 

Workshop

workshop Dramatisch Model tekenen 2018(Kunstkick Hardenberg)

Deze workshop wordt aangeboden op : Dramatisch modeltekenen De Stadkamer Zwolle

In deze workshop leer je kijken. Het modeltekenen is een oude techniek voor kunstenaars om de oog – hand coördinatie goed te trainen. We beginnen met speed tekenen en eindigen met een modelschets van ± 25 minuten. Hoe Dramatisch de tekening wordt hangt voor een groot deel af van de opdracht die het model krijgt.7
Wat deze workshop bijzonder maakt is dat het leerlingen op een speelse en laagdrempelige manier laat kennismaken met een tekenmethode die door [professionele kunstenaars vaak beoefend wordt. Het modeltekenen is een manier om de teken skills goed onder de knie te kunnen krijgen, echt een training. Net als bij sporters is het resultaat steeds beter naarmate je meer geoefend bent. Vaak ervaren leerlingen dit na een sessie al. Het kan een leuke aanzet zijn tot meer zelfvertrouwen in de eigen tekenvaardigheden.
toonbeeld
De leerlingen/ studenten worden blootgesteld aan voor hen onbekende muziekstijlen en klanken.
Van Jazz tot klassiek, de muziek wordt met de ogen dicht en diepe concentratie beluisterd voor een minuut lang. Als het goed is komen er beelden en associaties voorbij. Soms directe associaties zoals ik hoor trommels ik denk aan indianen, maar vaak ook diepere asociaties. Het is hoe de hersenen werken. . Omdat muziek direct aan emotie appelleert nog voordat de hersenen er over na kunnen denken is het de perfecte tool om inspiratie aan te wakkeren en originaliteit te waarborgen.
Overige workshops: In opdracht van Nurcan Chaglar, Travers, Dieze west, Zwolle. Met de bedoeling met name vrouwlijke nieuwkomers uit een isolement te halen en met elkaar in contact te brengen. Jonge moeders en vaders uit sociaal zwakker millieu op speelse manier leren creatief met opvoedkundige vraagstukken om te gaan.
Creaitief denken
Portret boetseren: Als naschoolse activiteit aangeboden. Leerlingen uit groep 7 en 8 van de Octopus, Zwolle maken eigen portret van klei.
Boetseren op de Octopus
workshop Dont be fuzzy tijdens symposium Rabobank Oog in oog in opdracht van KIZ
raboworkshop

 

Toegepast