Verbals

Een Verbal is een verbaal en visueel statement. Dit statement kan absurdistisch, speels, humoristisch en gebaseerd op bestaande statements of gedachten. Het kader waaraan een verbal moet voldoen is dat de letters/ karakters ‘gevonden’ moeten zijn en opnieuw geformuleerd. Het moet van papier, plastic of…. Zijn en het moet passen binnen de 30/30 cm grenzen van het canvas. Ik ben met deze serie begonnen  in 2018 en hoop het op te schalen in kwantiteit  tot dat er een muur vullend kunstwerk ontstaat. En zolang als het concept me blijft boeien

U.F.O.’s (Unidentified Found Objects) zijn nieuw in de verbal serie. Het wordt een sub-serie omdat er niet in tekst wordt gecommuniceerd maar met gevonden objecten. 

De objecten die op minimalistische wijze in compositie geplaatst zijn, zijn allen gevonden in de omgeving (atelier) Rieteweg 10, Zwolle en de fietsroute Rieteweg 10, naar thuis en vice versa.  Het zijn vaak stukken plastic afkomstig van ……….? ……… die na het uitpakken, gebruiken van een groter iets op straat zijn terecht gekomen. Sinds ik daar oog voor heb vind ik de meest vreemde maar grafisch prachtige objecten. Vandaar ook de naam  U.F.O. Het wordt door mijn tussenkomst op een podium gezet en esthetisch interessant. Maar wat het eigenlijk in tweede instantie laat zien is hoeveel troep we allemaal achterlaten op straat.