Memorylane

Op deze pagina vindt u een overzicht van 1997 tot en met 2001. Mijn hoogte punten hiervan waren de exposities Milestones en Waterwerken. Bij en rondom beide exposities bij alle werken verkocht. Verder vindt u op deze pagina de series; Private I, United States Of Mind en Be.

1999/2000 Milestones is een serie portretten van Iconen uit de 20e eeuw. Einstein, Ghandi, Freud, Kennedy, Picasso…. allemaal grote denkers met grote ideeën die de wereld en de loop der dingen hebben veranderd. Ik heb een jaar lang gelezen over mijn onderwerpen en me in ze verdiept om zodoende tot een beeld te komen die niet alleen gelijkend is maar ook hun persoonlijkheid en karakter verbeeld. Deze serie is ook in het gelijknamige boekwerkje gevat waarbij elk geschilderd portret ook een geschreven portret is geplaatst.

1998/1999 Waterwerken gaat over mens vs water en alle mogelijke links en relaties die te leggen zijn. Deze serie was een explosie van energie. Ik raakte letterlijk niet uitgeschilderd, het was een lekker vloeibaar onderwerp waarin je je als schilder op een heerlijke manier in kan uitleven. Ik heb me los geweekt van dit thema, ondanks dat het een enorm commercieel succes was, uit angst er in te blijven hangen.

2001 Private I is de naam van de serie en de tentoonstelling die daar uit voortvloeide in de Toonzaal Amsterdam. Het is een serie zelfportretten, een kijkje in de ziel zonder al te veel bloot te willen geven. Want wat echt private is, blijft private.

2000 United States Of Mind is een  visueel reis verslag van mijn reis door Amerika. Deze reis begon in New York en via Memphis, New Orleans naar Texas, Dallas/ San Antonio. De eerste keer in de U S Of A en het was een adembenemende ervaring. Zoveel prikkels, vragen die opgeroepen worden, indrukken, mensen, hitte, kilometers. Deze reis is in zijn geheel van dag tot dag ook vast gelegd in een reisverslag. Na de reis was ik redelijk vol van ervaring maar ook redelijk uitgeput geestelijk en fysiek. De dynamiek van deze reis en alle gesprekken en ontmoetingen met mensen was zo intens dat ik eigenlijk nog een strandvakantie nodig had om bij te komen. Tijdens deze reis hebben mijn reisgenoot Anne Marieke en ik ook een reisverslag gemaakt ‘ No Room Service’. Voor wie het leuk vind kan dat hier nalezen: No Room Service 1999

1997- 1998- Be, een reeks portretten van mensen waar ik een persoonlijke band mee had. Veelal uit de begin periode van Broedplaats DOAS. Als uitzondering op de regel heb ik daarbinnen ook nog een hele serie portretten van Eugene gemaakt, een prachtige Surinaamse man van (toen) 83. Eugene had niet veel en had een broze gezondheid maar hij had wel soi de vivre zoals alleen mensen uit de latin America dat kunnen hebben. Eugene leeft niet meer maar de portretten zijn grotendeels in bezit van zijn familie en zo leeft hij daar een beetje voort.

An Artwork A Day….. week 06

One Artwork A Day……….

Schilderijen

3d objecten