Kunstcoach Frion 2009

Kunstcoach voor Frion onder de noemer ‘ Amateurkunst in de Lift‘.  In opdracht van KCO en Travers. 10 weken lang ben ik kunstcoach geweest voor een geselecteerde groep kunstenaars van Frion (Rode Markies, Zwolle). De thema’s die we behandeld hebben waren o.a : leren waarnemen, compositie maken, met donker en licht, schaduw en zon werken (diepte), inspiratie verkrijgen, naar model werken, stillevens, kunstbeschouwen en uiteindelijk een gesamtkunstwerk maken.

Uit de publicatie van KCO/ Amateur Kunst in de Lift
Uit de publicatie van KCO/ Amateur Kunst in de Lift
Uit de publicatie van KCO/ Amateurkunst in de lift
Uit de publicatie van KCO/ Amateurkunst in de lift

Kunstcoach Frion

Het gesamtkunstwerk
Het gesamtkunstwerk

 

Coachingsmogelijkheden voor amateurkunstenaars 
donderdag 12 november 2009 22:32// weblog Zwolle
Zwolle – Groepen van amateurkunstenaars  uit Overijssel kunnen zich tot 1 december aanmelden voor Amateurkunst in de Lift. Binnen dit uitdagende project krijgen zij de mogelijkheid voor coaching op uiteenlopende gebieden.

Door middel van zo’n coachingstraject worden de deelnemers uitgedaagd om zichzelf te verbeteren. Met dit project beoogt Kunst & Cultuur Overijssel (KCO) de amateurkunst in de provincie kwalitatief naar een hoger plan te tillen. Voor meer informatie en aanmelding kan men bellen met KCO 038 – 422 50 30 of kijken op www.kco.nl.

Extra subsidieIn september 2009 is het project reeds van start gegaan met 19 coachingstrajecten. Via Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel en VSBfonds is aanvullende subsidie verworven. Dat maakt het mogelijk om voor de periode 2009-2010 extra coachingstrajecten te realiseren.

CoachingTijdens tien dagdelen wordt er onder leiding van een professionele kunstenaar/coach gewerkt aan verbetering van de kwaliteit. De kosten voor de groepen bedragen slechts €  15 per dagdeel of repetitie. Iedere kunstdiscipline kan meedoen: van koren en orkesten tot verhalenvertellers en beeldend kunstenaars. Van de kunstenaars wordt verwacht dat ze de ambitie en inzet hebben om tijdens het project in samenwerking met de coach te werken aan kwaliteitsverbetering. Dit kan zijn op artistiek inhoudelijk, organisatorisch of beleidsmatig gebied.

Scoren met Kunst