Extra Blond, Leftie and more (verbals)

Bij deze presenteer ik 4 nieuwe verbals: Extra Blond, (Contemporary) Slavery, Leftie en This Agression (will not stand)

Extrablond-2019-verbal-no-14-30/30cm- marit-otto
Extra Blond 2019- verbal no.14. bierviltje + acryl en correctielint op canvas.

Extra Blond 2019 (verbal nr. 14) 30/30cm) Extra Blond is een onderdeel van een grotere serie genaamd Verbals’. Deze verbals bevatten gevonden objecten die meestal tekst bevatten (uit magazines, kranten, van de straat) Extra blond verwijst naar mijn eigen blonde haar en alle vooroordelen over blondines. een blondine is of wel een dom dan wel sexy blondje In mij geval kan ik melden; ik ben zeker niet dom!!! ( : (toch??)

(English) Extra Blond is part of a greater series called ‘Verbals’. These verbals contain found objects. Characters cut from magazins and other text containing objects. Extra blond is refeing to my own hair color and all prejudice about blonds. Eiter their dum, sexie or sexie and dum! In my case I state; I am not dum! The rest I leave for the innocent eye!

Slavery-2019-verbal-no-15-30/30 cm- marit-otto
(Contemporary) Slavery – 2019- verbal no.15. Cotton and sticked label 30 X 30

Slavery is nr. 15 van de verbal series. bevat 1 gevonden object, een kledinglabel van een goedkoop kledingmerk. Vind locatie- stoplicht hoek Rieteweg- Ceintuurbaan, Zwolle. Dit stukje-stof -plaklabel refereert naar zowel onze wegwerp maatschappij als naar moderne slavernij die plaats vind in 3e wereld textielfabrieken en katoenvelden. Waar sommige gewoon goedkope mode willen heeft voor anderen hun arbeid en bestaan geen waarde.Een paradox.

(English) This artwork (contemporary) Slavery is nr. 15 of the verbal series. Found object, a label. Finding location; on the street next to a traffic light in Zwolle. This piece of art is addressing both to human trash traces all over and modern slavery. Today this takes place in the 3e world textile factories and cotton fields. While some are ‘cheap’ in fashion, others endure and suffer a life with no or hardly no value.

Extrablond-2019-verbal-no-14-30/30 cm- marit-otto
Leftie- 2019- verbal no.16. Gevonden plastic tas (vindplaats-station-Zwolle) + Ducktape. 30/30cm

Leftie is nr 16 van de Verbal serie. Het bevat 1 gevonden object, een plastic tas, gevonden nabij CS Zwolle. Plastic afval in onze straten laten zien hoeveel we om onze omgeving geven. De mensheid zal over niet al te lange tijd in staat zijn naar alternatieve planeten te reizen (Mars) en droomt ervan het te kolonialiseren zoals we onze aarde ook gekolonialiseerd hebben. Hoe kan het gelijkertijd bestaan, zoveel kennis, wijsheid en immense stompzinnigheid? Wat betreft het woord leftie, lekker, het past wel bij me.

Leftie is nr 16 of the Verbal series. Containing one found object, a plastic bag found near central station Zwolle . Plastic waste and other trash on the streets shows how much we care for our environment. Mankind soon will be able to travel to an alternative planet (Mars), and is dreaming of colonizing it. How can it exist at the same time; this great wisdom and immens stupidity? Concerning the word Leftie….I like it, it suits me!

This Aggression (Will not stand)-2019-verbal-no-17-30/30 cm- marit-otto
This Agression (Will Not Stand) – 2019- verbal no.17. letter, bullseye en acrylverf- 30/30cm

This Agression Will Not Stand is verbal nr 17.

Ik heb kennis gemaakt met deze stellige uitspraak in de cultfilm The Big Lebowski van de Coen brothers. De personage Walter Sobschak (gespeeld door (John Goodman) is een Vietnam veteraan die denkt dat hij Joods is zit vol met onderdrukte agressie. Hij bezigt deze zin te pas en te onpas met een nogal agressieve intonatie. Een mooi contrast met personage Jeffrey Lebowski, alias de Dude of El Duderino (gespeeld door Jeff Bridges). Hij is een levensgenieter, halve hippie en pacifistische vriendelijke luiaard die het liefst vreedzaam en onder invloed van een jointje de wereld tegemoet treed. Deze film heeft terecht cult status net als de Coen brothers zelf. Maar deze uitspraak van Walter, later ook geadopteerd door de zachtaardige Dude, is zelf ook iconisch geworden. Wat ik er mooi aan vind is de tegenstelling  in de zin zelf.

(English) This Agression Will Not Stand is verbal nr 17. I got to know this firm line in the cult film The Big Lebowski by the brothers Coen. The character Walter Shobshak (played by John Goodman) is a Vietnam veteran who thinks he’s Jewish, is filled with repressed aggression. He uses this phrase every now and than with rather aggressive intonation.  This character stands in great contrast with Jeffrey Lebowski, alias the Dude or El Duderino (played by Jeff Bridges). He is this friendly but lazy pacifistic hedonist that encounters the world peacefully and permanent under influence of soft drugs. This film has reached a cult status, as goes for the Coen Brothers too. But this statement, later on adopted by gentle Dude became iconic as well. What I like about this sentence is the contradiction that’s in it.

Alle verbals zie gallery///// All verbals see gallery