Over mij

 

Sinds 1994 beoefen ik het vak van beeldend kunstenaar wat over de jaren is uitgegroeid tot een multi disciplinaire beroepspraktijk. Naast mijn autonome werk ben ik actief met kunstprojecten in concept en uitvoering, community art projecten, educatieve projecten en ben ik grafisch ontwerper, kunstcoach, gastcurator, museumdocent bij de Fundatie en ook actief als lid van de commissie beeldende kunst Zwolle. Binnen mijn atelier maak ik het onderscheid tussen Atelier Marit Otto, autonome kunst en Atelier007, de toegepaste kant.

Autonoom Kenmerkend voor mijn werk is de centrale rol voor de mens in vorm en gedrag. Het is vaak een weerspiegeling van actuele maatschappelijke thema’s maar ook het alledaagse en het persoonlijke zijn belangrijke inspiratiebronnen. Hoewel mijn werk esthetisch is om te zien schuilt er vaak een soort onbehagen in. Deze tweeledigheid of dubbelheid is ook een terugkerend gegeven. Zie je wat je ziet?

De beelden die ontstaan begeven zich vaak op het snijvlak van fictie, realisme, grafisch en plastisch. Mijn autonome werk bestaat uit schilderijen, beelden en fotobewerkingen

Ik kan mezelf niet goed plaatsen in een traditie of stroming . Er zitten surrealistische elementen in mijn werk maar mijn vorm is (hedendaags) realistisch. In het figuratieve kan ik me tot op heden nou eenmaal het beste uitdrukken.

Atelier 007  is ontstaan uit de behoefte om een solide economische basis onder mijn kunstenaarschap te leggen zodat mijn autonomie zowel op het kunstzinnige vlak als op het persoonlijk vlak gewaarborgd is. Door in opdracht en op projectbasis te werken kan ik ook helemaal vrij en concessieloos zijn in mijn autonome werk.

Hoewel er een duidelijke scheidslijn is tussen autonoom (concessieloos) en in opdracht (wat is de vraag) vind ik het leuk met de beperking van een opdracht te spelen en de autonome ziel ruimte te geven. Maar ook vind ik het geweldig om dienend te zijn en om me te verdiepen in de vraag van de opdrachtgever. Vanuit mijn eigen gedrevenheid en liefde voor het vak hoop ik anderen te inspireren.

Tijdelijk atelier Koestraat 10. Momenteel heb ik een prachtige werkplek aam de Koestraat 10 in Zwolle. een Historisch pand aan de rand van de oude stad. Ook wel het Bestevaerhuis genoemd. Gebouwd in de 14e eeuw en 1n de 19e eeuw is daar na het verdwijnen van de stadsmuur een deel aangebouwd. Het achterhuis, de luxe tuinkamer, dat is mijn werkplek. Grenzend aan het stadspark en uitkijkend op museum de Fundatie. aan de voorzijde heb ik een extra ruimte waar ik mijn werk presenteer.

Ik deel het gebouw met Platform Vrouwen Carree.

Wil u een keer een kijkje nemen of mijn werk komen bekijken, u bent van harte welkom. Graag even telefonisch een afspraak maken- 0620661723, mailen kan natuurlijk ook maoatelier007@gmail.com

Daarnaast ben ik een erkent leer werkbedrijf voor MBO studenten van o.a. Art & Design

Erkent leerbedrijf, BIK (beroepskunstenaar voor de klas) Kunstenaar Coach en overige Kunstenaar & Co- diverse certificaten
Erkent leerbedrijf, BIK (beroepskunstenaar voor de klas) Kunstenaar Coach en overige Kunstenaar & Co- diverse certificaten

sbb-beeldmerk