2013

In 2013 heb ik voortgezet waar ik in 2012 een start mee heb gemaakt, de serie Metropolieten. In de doeken Fly Me To The Moon, Confusion en Breaking Waves zien we de mens versus de menselijke schaal, technologie en we zien een vluchtende massa. Allemaal hedendaagse thema’s die multi interpretabel zijn weergegeven.

(S)Hell(p). Globe, RVS, schoolbordverf/ 0.40/0.40/
(S)Hell(p). Globe, RVS, schoolbordverf/ 0.40/0.40/
Fly Me To The moon. acryl op doek, 150/100cm.  Jongen maakt vliegbeweging en ontvlucht de spreekwoordelijke stad. In hem zien we het verlangen om een individu en autonoom te zijn in een wereld die door de massa bepaald wordt. Maar ook een relatie met de actualiteit valt niet te ontkennen.
Breaking Waves. Acryl op doek, 150/200 cm. We zijn getuigen van een kluwen rennende mensen in een zekere chaos. Is het een buitenkansje waar ze op toe rennen of zien we een glimp van een ontregelde wereld waar ze van weg rennen. Het is de sensatie van het totale ongemak dat dit werk een zeker ‘on edge’ gevoel geeft. Het beeld is ontleent aan een film still uit de film Jaws. Maar het doet je waarschijnlijk aan iets anders denken.
Confusion. Acryl op canvas, 100/150 cm. In verwarring & gedesorienteerd. Door de snelheid van het leven voorbij geleefd, over het hoofd gezien, te klein, te nietig, te twijfelachtig. De symbolen willen gelezen en begrepen worden, maar ze worden niet meer herkent, het zijn er teveel.

2012